Back to All Events

Digital teknik och god utbildning för alla

  • ABF Malmö 47 Spånehusvägen Malmö, Skåne län, 211 58 Sweden (map)

FN strävar efter att skapa god utbildning för alla bland annat genom ökad tillgänglighet och kvalité. Ofta saknas tillgång på böcker och utbildade lärare. Ett sätt att lösa detta är genom digital teknik.

Under föreläsningen kommer Mia Söllwander dela med sig av erfarenheter från sin fältstudie på en skola i Eldoret, Kenya. Hon kommer berätta om hur skolan använde e-boksläsare för att öka kvalitén på utbildningen genom att tillhandhålla litteratur i digital form. Hon kommer också belysa varför det är så viktigt med engagerade lärare och varför en maskin utan dem aldrig leda till hållbar utveckling. 

 

Earlier Event: September 20
Minna Ljunggren "Klimatflyktingar"
Later Event: September 20
KÖPER DU SOPOR?