KLIMATINSPIRATÖRSUTBILDING MED ABF
Sep
16
9:30am 9:30am

KLIMATINSPIRATÖRSUTBILDING MED ABF

Vill du prata med människor om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt saken? Vill du inspirera andra att engagera sig för en hållbar omställning – i det lilla och i det stora?

Du behöver inte vara expert för att påverka. Du behöver inte ha alla fakta för att visa vägen. Det viktigaste är ditt engagemang. Vi vill med den här utbildningen erbjuda några verktyg för att beröra och skapa diskussion.

Materialet och arbetssättet kan användas i träffar med goda vänner eller tjocka släkten, i ett föredrag på ortens bibliotek, på arbetsplatsen, eller i en studiecirkel.

Vi går igenom grunderna i klimatvetenskapen och klimatpolitiken. Vi prövar hur vi kan stimulera till samtal och reflektioner. Vi talar om hur vi kan öka människors handlingskraft genom att visa att ett klimatsmart samhälle är möjligt. 

Anmälan görs senast 3 september till emma.gullstrand@abf.se.
För mer information eller frågor, kontakta 040-35 24 34 eller emma.gullstrand@abf.se

View Event →
Sep
16
1:00pm 1:00pm

PROVA SILVERSMIDE

Kom och prova på att göra dina egna silversmycken. Antingen tar du med dig dina gamla eller så köper du silver hos oss och gör nya! Vår duktiga ledare kommer att finnas på plats för att vägleda dig in i smyckevärden!

Anmäl dig gärna på vår hemsida www.sv.se/malmo eller bara kom! Annelundsgatan 55 D

View Event →
Sep
16
1:00pm 1:00pm

FRÅN IDÈ TILL ACTION

Har du en idé eller en åsikt som du vill nå ut med? Kom till workshopen där vi genom energifyllda metoder snabbt leder dig från idé till verklig handling och spridning av ditt budskap.

 

Vi startar med en gemensam idéverkstad för att sedan gå ut i verkligheten med våra budskap. Workshopen kräver ingen förberedelse eller förkunskap - vi jobbar tillsammans med idéerna.

Max 25 platser.
Anmäl dig till: emma@glokala.org.
I mån av plats - drop in - ring 0765 - 42 47 14.

Var: Underverket, Hasselgatan 8, källarplan. Ingång via garagenedfarten i korsningen Hasselgatan/Bokgatan.

När: Lördag 16 september kl 15:00-18:00

Arrangör: Glokala Folkhögskolan och Watch it!

 

View Event →
Sep
16
2:00pm 2:00pm

Proteinskiftet- hot eller möjlighet för svenskt jordbruk?

För att rädda världen måste vi förändra sättet vi äter på. Växtbaserad mat framhålls ofta som ett hållbart alternativ till animaliska produkter, vad innebär det och hur ska vi odla den nya maten? Är den gröna trenden ett hot mot svenskt jordbruk? Livsmedelsforskaren Cecilia Mayer Labba berättar om hållbarhet och svenska proteingrödor.

Arrangör: Djurens Rätt

View Event →
FOOD SWAP I FOLKETS PARK
Sep
16
2:00pm 2:00pm

FOOD SWAP I FOLKETS PARK

Malmö food swap är ett nätverk som ordnar matbytarträffar i Malmö ett par gånger per termin. Ett matbyte, eller swap som vi oftast kallar det, går till så att varje person tar med sig något som de har lagat, bakat eller odlat själva. Efter att ha berättat om sina produkter och kanske provsmakat av varandra sätter själva bytandet igång. Du kan alltså komma dit med 5 burkar hallonsylt och gå därifrån med ett surdegsbröd, ett paket småkakor, en burk syrade morötter, lite pesto och en tomatplanta. Till exempel.

Träffarna har långsamt vuxit i popularitet och varje gång kommer det förutom de trogna stammisarna några nyfikna förstagångsbytare. Förutom att vi sparar på resurserna genom att se till att sådant vi lagar inte slängt så gör bytena att en får äta en massa god mat utan att några pengar är inblandade. Det är dessutom ett kul sätt att lära känna andra matintresserade.

 

View Event →