Back to All Events

FOOD SWAP I FOLKETS PARK

Malmö food swap är ett nätverk som ordnar matbytarträffar i Malmö ett par gånger per termin. Ett matbyte, eller swap som vi oftast kallar det, går till så att varje person tar med sig något som de har lagat, bakat eller odlat själva. Efter att ha berättat om sina produkter och kanske provsmakat av varandra sätter själva bytandet igång. Du kan alltså komma dit med 5 burkar hallonsylt och gå därifrån med ett surdegsbröd, ett paket småkakor, en burk syrade morötter, lite pesto och en tomatplanta. Till exempel.

Träffarna har långsamt vuxit i popularitet och varje gång kommer det förutom de trogna stammisarna några nyfikna förstagångsbytare. Förutom att vi sparar på resurserna genom att se till att sådant vi lagar inte slängt så gör bytena att en får äta en massa god mat utan att några pengar är inblandade. Det är dessutom ett kul sätt att lära känna andra matintresserade.