Back to All Events

Modeslavar: Föreläsning med Moa Kärnstrand

  • Moriska Paviljongen (map)

Vad är det verkliga priset för vårt billiga mode? I den flerfaldigt prisbelönta reportageboken Modeslavar berättar journalisterna Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom och bakgrunden till att våra kläder kan kosta så lite i dag - om miljöförstöring i produktionens spår och om arbetare som far illa när kläder ska sys i en rasande takt. Hör Moa Kärnstrand berätta om boken och om de människor, många gånger unga tjejer, som hon mött på sina reportageresor i produktionsländerna i Asien. Moa talar även om hur branschen, internationella organisationer och konsumenter framöver kan minska risken för att kläder produceras under dåliga arbetsförhållanden och av barn.

Earlier Event: September 17
Framtidstalet
Later Event: September 17
NÄRINGSLÄRA FÖR EN VÄXTBASERAD KOST