Back to All Events

Lär dig placera din pension fossilfritt och etiskt med Fossil Free AP-fonderna

  • Norra Parkgatan Malmö, Skåne län Sweden (map)

Idag placeras din pension i Gazprom, BP, Shell, och några andra av världens största utsläppare. Vad kan du göra åt det? Du kan "divestera" din pension delvis, men för full effekt kräver vi av staten att inga pengar placeras i fossilindustrin utan istället i omställningen. Hur kan vi göra detta? Det handlar denna workshop om. Du får praktiska tips och verktyg för att engagera dig i att staten tar sitt ansvar. Pensionssystemen är tillsammans världens största kapitalägare, Med stora ekonomiska muskler, öppna för politiska påtryckningar, kan pensionsfonderna vara en enorm kraft i omställningen till en hållbar värld - om de bara fattar rätt beslut. När biljoner kronor flyttas från den klimatförstörande fossilindustrin till förnybar energi, är effekten både ekonomisk och politisk. Sverige kan och bör leda vägen för den fossilfria ekonomin! Vill du divestera din pension på plats krävs ditt personnummer och Mobilt bankID.

Varmt välkomna.

Var: Bistron, Moriska Paviljongen 

När: 17 september kl.12

Earlier Event: September 17
Bilfri innerstad -Om att ta tillbaka gatan
Later Event: September 17
Existensiellt Klimat Drama