Sep
19
6:30 PM18:30

MEDIER & MOBILISERING

Under workshopen går professionella journalister igenom olika sätt du kan mobilisera via internet, och hur du bör tänka för att nå ut till journalister och media. Du får tips och övning i hur du lyckas på sociala medier, skriver ett effektfullt pressmeddelande, får din insändare publicerad och lockar journalister att skriva om din aktion.

Arrangörer: Landets Fria Tidning & ABF.

 

View Event →
VAD VILL DU HA HJÄLP MED IDAG, KOMPIS?
Sep
19
6:00 PM18:00

VAD VILL DU HA HJÄLP MED IDAG, KOMPIS?

Hej Malmö. Vad behöver du hjälp med? 

Den 19:e September vill vi bjuda in dig till att bli hjälpt, men också att ge hjälp. För en stund så vill vi tillsammans med dig och dina vänner stänga av telefonen, tänka på vad vi behöver mer av och vad vi har att erbjuda varandra. Det blir en kväll med fokus på att praktiskt lösa problem, tillsammans i grupp. När du går hem så är tanken att du ska ha fått eller ska få hjälp med någonting, och ha hjälpt eller planerat att hjälpa någon annan. 

Eventet är en del utav Framtidsfestivalen, och studiefrämjandet kommer att vara fullt utav aktiviteter under hela eftermiddagen! Ta gärna med dig en kompis och prova nya saker!

View Event →
AUTOMATA
Sep
19
6:00 PM18:00

AUTOMATA

"En både fascinerande och hisnande verklighet att vistas i" Expressen

"En skvader mellan rörelser, ständigt nya formationer och fantasirikt varierad musik" -Svenska Dagbladet

Automata är en teaterföreställning utan skådespelare och klassisk handling. Här innehas huvudrollerna av material, form, ljud och rörelse. I en teaterscenografi reducerad till ren konstruktion utspelas ett drama mellan ramar, vajrar, hjul och motorer. För regi står Erik Holmström, inspirerad av den ryska konstnären Kazimir Malevitj. Tonsättaren Dror Feiler komponerar musiken i scenografen Maja Kalls scenografi.

Föreställningen är ett samarbete mellan Malmö Dockteater och Orionteatern. Under våren har föreställningen spelats i Stockholm. På Malmö Dockteater kan ni se Automata mellan den 21 augusti - 19 september. Mer info och biljetter: www.malmodockteater.com.

View Event →
Sep
19
5:30 PM17:30

Praktisk träning i att ingripa!

Vardagens civilkurage är en ungdomsorganisation som håller i praktisk träning i civilkurage. Tisdag den 19 september kommer vi att ha tema "Destruktiva kärleksrelationer". Vi tränar tekniker för hur vi kan ingripa i olika situationer av förtryck orättvisor och våld. Vi ses på Underverket, Hasselgatan 8 mellan 17.30-19.15. Maxdeltagande 15 personer.

View Event →
Sep
19
5:00 PM17:00

"Utestängningens stad? Malmö 2017

Ett samtal om situationen i Malmö, och om hur kommunens visioner om "att bygga samma staden" står i kontrast till verkligheten. Hur utförsäljningen av allmännyttan, gentrifieringen och uppsägningen av Kontrapunkt påverkar stadens utveckling.

Medverkande
Daria Bogdanska, serietecknare
Elina Pahnke, frilansjournalist och redaktionssekreterare tidskriften Mana

Ytterligare medverkande tillkommer

View Event →
Sep
19
9:00 AM09:00

Dela mer och ny kompetens i förening

Inom ramen för Framtidsfestivalen i Malmö arrangerar projektet Kompetenscenter Idéburna Malmö en spridningskonferens. Vi riktar oss till företrädare för medskapare och samverkare, stadens tjänstepersoner, förtroendevalda i politik och föreningsliv, anställda i offentlig och idéburen sektor.

 Projektets första spridningskonferens 19 september 2017 Kompetenscenter Idéburna Malmö – medfinansieras av europeiska socialfonden 

Projektets kunskapsutveckling dokumenteras och sprids till externa intressenter, fysiskt bland annat genom spridningskonferenser och digitalt genom hemsida, nyhetsbrev och sociala medier. Detta inte minst för att under genomförandefasen bygga allianser som säkrar modellens hållbara överlevnad. 

Vad händer när man från dag ett jobbar med implementering? Vilka konsekvenser ger ett lokalt kompetenscenter för Idéburen sektor? Under dagens spridningskonferens vill göra omvärlden nyfiken på frågor som sällan ger svar utan mer kunskap. Välkommen till verkligheten, som alltid har fler frågor än svar. 

Program

09.00 Registrering och fika 09.30 Kraften i civilsamhället Välkommen och inledning 

Kompetensutveckling i samhällsutveckling och kraften i civilsamhället med socialfonden. Lars Lööw Generaldirektör, Svenska ESF-rådet 

Resonemang kring kraften med civilsamhälle, anställningsbarhet och kompetensutveckling. Skapa, samordna, göra tillgängligt! Hur jobbar Kompetenscenter Idéburna Malmö egentligen? 

10.30 Verkligheten ger mer än nu Kompetenscenter Idéburna Malmö från start till nu? 

11.00 Hur ser vi på framtiden? Vilka konsekvenser kan lokalt kompetenscenter ge? Vad får det för inverkan på framtiden? Vilken inverkan kommer olika perspektiv ha på samhället? 

Framtidsperspektiv på kompetensutveckling (form och inriktning) kopplat till civilsamhället 

  • • Lokalt perspektiv 
  • • Idéburet perspektiv 
  • • Nationellt perspektiv 

12.00 Avslutning och mingellunch

Kort om Spridningskonferens 19 september kl 09.00 -13.00 inklusive mingellunch Plats: Spegelsalen, Moriskan i Folkets Park Malmö Anmäl dig senast den 17 september via länk https://simplesignup.se/private_event/100714/366eeacaf7 Konferensen är kostnadsfri. Arrangemanget kommer spelas in för att sändas i efterhand

View Event →
Sep
19
8:00 AM08:00

ÅR 2037: HUR SER ASF UT DÅ?

OM KOOPERATIV SOM ARBETSINTEGRERANDE SOCIALA FÖRETAG, SAMVERKAN, DELNINGSEKONOMI OCH EGENMAKT TILLSAMMANS

13.00 - 15.00: FÖRELÄSNING + PANELDISKUSSION

Vikten av kooperativ (tillsammansföretagande) som ASF idag och hur tror vi det ser ut om 20 år?

Passet är upplagt i två delar: först en föreläsning om ASF (arbetsintegrerande sociala företag) idag och därefter en paneldiskussion med fokus på framtiden.Föreläsare: Rebecka Hinn, Coompanion Skåne/Social Innovation Skåne


Panel:

Fadi Barakat - näringslivskontoret Malmö stad

Rukiya Ismail - Creativa Gemenskapen (ASF), ABF Malmö
Jonas Lundsten - Ph.D. Malmö Högskola, Department of Urban Studies

Mikael Sandgren - Rädda Barnen, Hållbart Malmö

Paul Andersson, Arbetsförmedlingen regionalt

Tom stol för publikdeltagande

Fler medverkande kan tillkomma.


Moderatorer: Rebecka Hinn, Coompanion Skåne/Social Innovation Skåne, Petra Flaum, Centrum för publikt entreprenörskap/Social Innovation Skåne samt Lasse Flygare, Bisam/URBI

Graphic recorder: Elin Turesson (www.elinturesson.se)

15.00-15.30: tid för mingel med paneldeltagarna


Pass 2: 15.30-17.30: WORKSHOP
 

Core för tillsammans-engagemang, däribland ASF: Vad är er kärna och var behöver ni satsa?

Alla som driver eller vill driva något tillsammans är välkomna att vara med. I workshopen får ni diskutera såväl ert nuläge som ett möjligt framtidsscenarium. Välkomna!


Workshopledare: Petra Flaum, Centrum för publikt entreprenörskap/Social Innovation Skåne samt Rebecka Hinn, Coompanion Skåne/Social Innovation Skåne

Eventet ligger även med i Social Innovation Skånes kalender som ni hittar här

 

View Event →