Back to All Events

Hållbar beteendeförändring med nudging

  • Kommendanthuset 5 Malmöhusvägen Malmö, Skåne län, 211 18 Sweden (map)

Nudging är en användbar metod för att påverka beteenden och har i Sverige blivit särskilt uppmärksammat i samband med miljö- och hållbarhetsfrågor. Flertalet nudging-insatser har visat att man med mycket enkla medel kan främja miljövänliga beteenden. 

Många utav oss har en ambition om att leva mer miljövänligt men ibland stämmer inte våra målsättningar och beteenden överens. Nudging kan t.ex. göra det lättare för oss att välja mer miljövänliga alternativ, och på så vis hjälpa oss att leva upp till fler ambitioner.

Om Evelina Gunnarsson
Evelina arbetar som beteendeanalytiker hos iNudgeyou, och har ett fokus på miljö, hållbarhet och nudging inom den offentliga sektorn. Evelina har bland annat arbetat tillsammans med The Danish Compition Authority och danska skatteverket. Evelina är dessutom med och driver The Swedish Nudging Network. 

Om iNudgeyou
iNudgeyou är en dansk verksamhet som grundandes 2010 av den ledande skandinaviska beteendeforskaren och nudging-experten Pelle Guldborg Hansen. Internationellt har iNudgeyou-teamet agerat som rådgivare till OECD, Världsbanken och EU-kommissionen. I Danmark har teamet genomfört flertalet projekt tillsammans med både offentliga institutioner och privata verksamheter. T.ex. med Copenhagen Airport, Maersk, och The Danish Business Authority.

http://inudgeyou.com/sv/hem/