Vi söker funktionärer!

Den 16-22 september arrangeras Framtidsfestivalen i Malmö. En vecka fylld av nya idéer, bra musik och inspiration för alla som vill göra världen lite bättre. Nu söker vi ett gäng funktionärer som är med och gör festivalen till något riktigt häftigt.

Som funktionär får du olika uppdrag under arrangemanget, det kan handla om att flytta möbler, hjälpa föreläsare att hitta i Malmö, sätta upp affischer och mycket annat. Vi söker dig som tycker om att jobba med andra, ta ansvar och vilja skapa någonting roligt för Malmö.

Du kommer att få ett arbetsschema på innan, under eller efter festivalveckan beroende på hur mycket tid du har att hjälpa till, både dagtid och kvällstid. Du kommer att få en t-shirt och ett mål mat per arbetspass.

Ta chansen att hjälpa Framtidsfestivalen växa till något riktigt stort.

Anmälan

Är du intresserad av att hjälpa till eller har någon fråga, skicka ett mail till info@framtidsfestivalen.se så pratar vi mer.

Välkommen på vår förfest 13 maj

Framtidsfestivalen är stolta att bjuda in till en heldag på Far i Hatten, Folkets Park. Festivalens officiella förfest kommer att bjuda på roliga aktiviteter för alla åldrar. Det blir en plats att träffa festivalens arrangörer, lära sig mer om en hållbar framtid, få koll på höstens arrangemang och fira att sommaren är på väg.

Fritt inträde. Kom förbi!

KLARA PROGRAMPUNKTER

Oslipat pratar om framtiden
Efter succén på Klimatfestivalen förra året har vi bjudit in humorgruppen Oslipat ännu en gång. De är Sveriges största alternativa ståuppklubb, och fokuserar denna gången på just framtiden. Vi kan lova många skratt och tankeställare.

Agusta
Agusa är en kvintett från Malmö som spelar instrumentell, psykedelisk progressiv folkrock. Soundet är melodiöst, hårt, episkt och äventyrligt, tankarna förs till 70-talet. Kompositionerna är långa, dynamiska och euforiska. De berättar sagor och tar lyssnaren på en resa…

Bandet har varit aktivt sedan 2013 och har sedan dess spelat in fyra plattor, varav tre studio-album och ett livealbum inspelat i Aten. Agusa har spelat runtom i Sverige och Danmark, i Holland på Roadburn Festival och i Polen tillsammans med Dungen och Anekdoten. Uppbackat av det amerikanska skivbolaget The Laser's Edge, släpper Agusa sin fjärde platta i sommar

SWOPshop
Våra kompisar på SWOPshop (www.swopshop.se) kommer att ha en popup-butik på plats där du kan byta upp din garderob väldigt prisvärt samtidigt som du minskar till avtryck på miljön.

Framtidsjorden
Framtidsjorden är ett internationellt nätverk som stöder initiativ till utveckling på socialt rättvis och ekologiskt hållbar grund. De kommer till förfesten för att prata om vårt ekologiska fotavtryck, ge lite perspektiv på världen och tipsa om hur vi själva kan bli lite mer miljövänliga.

Phasing Out
Phasing Out med Lauren Miller och Krister Bladh bjuder på vibrerande vågformer och mjuka ljudmattor. Har det gått ett halvår sen sist? Ett år? Ingen vet, men nu är klubben som är uppkallad efter en obskyr gitarrpedal tillbaka.

Fler programpunkter tillkommer.

Far i hatten tar endast kort.
Vill man äta på White Guide-nominerade Far i Hatten, gå in och boka bord på www.farihatten.se/boka

Öppet medskaparmöte - var med och Framtidsfestivalen till någonting unikt

Var med och skapa en festival som ger hopp om framtiden!
Framtidsfestivalen ska vara en plats för att visa upp hur en hållbar värld skulle kunna se ut. Tillsammans med partners från alla sektorer vill vi lyfta fram det positiva som händer i samhället, hylla de som gör skillnad och ge verktygen så vi alla kan minska vår negativa påverkan på människor, djur och natur. 

Är ni intresserade av att hålla i en programpunkt under Framtidsfestivalen 2017? Kom med på vårt första medskaparmöte, och hör mer om upplägget och gemensamma möjligheter!

Tid: onsdag 19 april 2017, kl 18-19:30
Plats: Studiefrämjandet, Ystadsvägen 53, Malmö
Anmälan görs via https://goo.gl/forms/Qbycchq6NykHKVAA2 
Vid frågor, kontakta Jonas Eriksson, projektledare för Framtidsfestivalen jonas@framtidsfestivalen.se

Framtidsfestivalens program fylls och genomförs av personer och organisationer som vill sprida kunskap och engagemang kring en fråga de brinner för. Formatet är öppet, det kan handla om scenprogram, manifestationer, workshops eller andra aktiviteter. Festivalen vill vara plattform för alla de som vill nå ut med sin passion och locka en ny målgrupp genom att blanda kultur och kunskap. Som en del av festivalprogrammet får ni bland annat marknadsföring, tillgång till lokaler och inbjudningar till våra nätverksträffar året om.

Festivalen kommer att visa upp och utforska vad som är möjligt när vi engagerar oss i frågor som klimatförändringar, mänskliga rättigheter och demokrati. Med rötterna i Malmö och blicken mot FN:s globala mål som kommer att förändra världen till 2030 vill vi bjuda in till en plats som ger hopp, fylld med kultur, kunskap och människor som förändrar på riktigt. Vi bjuder in fler att medverka under festivalen. Tillsammans utvecklar vi ett evenemang som ger energi, nya vänner och verktygen att själv kunna vara en del av förändringen.

Varför arrangerar vi en framtidsfestival?

“With the right investments and policies, we can be the first generation that ends poverty and the last that avoids the worst effects of climate change.”

Ban Ki-Moon lyfte, i ett av sina sista tal som FN:s generalsekreterare, fram vår historiska tid.

Aldrig tidigare har världen varit så nära att nå en hållbar utveckling som idag, samtidigt som människan kan driva världen till en global katastrof. Utvecklingen inom teknik, kunskap och ekonomi har lett fram till att den generation som lever idag faktiskt kan bestämma över planeten. I Stockholmsdeklarationen från 1972 syns ett nyvaket förhållningssätt till detta, och löften om att ta sitt ansvar. 45 år och många deklarationer senare är valet tydligare än någonsin. Detta har lett till att lyfta upp hållbarhetsfrågorna på agendan och sett till att det diskuteras på alla nivåer. När världens ledare samlades i FN 2015 för att besluta om de globala hållbarhetsmålen. 17 mål som, om de nås, ge en hållbar värld till 2030. På område efter område ser vi stora förbättringar. Den extrema fattigdomen har halvserats på 25 år, miljarder människor har fått tillgång till vatten och allt fler barn går i skolan. Även på hemmaplan är vi inne i en snabb utvecklingstakt med större möjligheter, ökade inkomster och stabilitet.

Men ändå går allt fler med en oro inför framtiden. Känslan av att utvecklingen stannat av, eller går bakåt, är stark trots all forskning som visar annorlunda.

Just denna oron, och minskade tron på att vi tillsammans kommer att kunna lösa de utmaningar vi står inför skapar den riktigt farliga situationen, att allt fler ger upp sin strävan efter en bättre framtid. Vi vill med Framtidsfestivalen visa att vi fortfarande har makten över samhället, och att går att nå en hållbar värld. Vi har resurserna, tekniken och planen. Det som saknas är att fler gör vad de kan i sin vardag.

Framtidsfestivalen blir en hyllning till alla som kämpar, och ger fler verktygen att kunna bli en del av den rörelse som kommer att förändra världen.

Välkommen till Framtidsfestivalen!

Hej och välkommen till Framtidsfestivalen! 

Jag heter Jonas Eriksson och är projektledare för 2017 års version av festivalen som arrangeras i Malmö den 16-22 september. Sju dagar fyllda med kultur, kunskap, vänner, möjligheter att prova på nya lösningar på samhällets utmaningar och mycket mer. 

Vi lever i en orolig tid på många sätt. Och det är synd eftersom på område efter område blir världen allt bättre. Aldrig tidigare har så många tagit sig ur den extrema fattigdomen, aldrig tidigare har så många barn fått gå i skolan. Aldrig tidigare har så många haft tillgång till rent vatten. Vi har fortfarande stora utmaningar kvar att lösa. Men jag tror att vi behöver se de framsteg som faktiskt görs varje dag för att orka jobba vidare mot nästa mål.

FN:s ledare enades 2015 om 17 globala mål som ska förändra världen till 2030. Till exempel att ingen människa ska behöva svälta ihjäl. Det kan låta stort, men vi lyckades faktiskt med att halvera den extrema fattigdomen i världen mellan 1990 och 2015 som var det tidigare målet. Nu tar vi nästa steg.

Framtidsfestivalen är en hyllning till alla de som jobbar för en bättre värld. De förtjänar att hyllas mer. Vi kommer också att vara en kraft mot de som säger att samhället är på väg åt fel håll. Vi vill med fakta och exempel visa på motsatsen. 

171 dagar kvar till festivalen öppnar i Malmö Folkets Park. Innan dess hoppas jag att vi hörs. Har du något förslag på en programpunkt eller fråga, tveka inte att ta kontakt med oss.