Välkommen till Framtidsfestivalen!

Hej och välkommen till Framtidsfestivalen! 

Jag heter Jonas Eriksson och är projektledare för 2017 års version av festivalen som arrangeras i Malmö den 16-22 september. Sju dagar fyllda med kultur, kunskap, vänner, möjligheter att prova på nya lösningar på samhällets utmaningar och mycket mer. 

Vi lever i en orolig tid på många sätt. Och det är synd eftersom på område efter område blir världen allt bättre. Aldrig tidigare har så många tagit sig ur den extrema fattigdomen, aldrig tidigare har så många barn fått gå i skolan. Aldrig tidigare har så många haft tillgång till rent vatten. Vi har fortfarande stora utmaningar kvar att lösa. Men jag tror att vi behöver se de framsteg som faktiskt görs varje dag för att orka jobba vidare mot nästa mål.

FN:s ledare enades 2015 om 17 globala mål som ska förändra världen till 2030. Till exempel att ingen människa ska behöva svälta ihjäl. Det kan låta stort, men vi lyckades faktiskt med att halvera den extrema fattigdomen i världen mellan 1990 och 2015 som var det tidigare målet. Nu tar vi nästa steg.

Framtidsfestivalen är en hyllning till alla de som jobbar för en bättre värld. De förtjänar att hyllas mer. Vi kommer också att vara en kraft mot de som säger att samhället är på väg åt fel håll. Vi vill med fakta och exempel visa på motsatsen. 

171 dagar kvar till festivalen öppnar i Malmö Folkets Park. Innan dess hoppas jag att vi hörs. Har du något förslag på en programpunkt eller fråga, tveka inte att ta kontakt med oss.